爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 - Powered by Brin Charalambos!

Boathouse Home Office / Bean Buro

admin

first_img Hong Kong (SAR) Boathouse Home Office / Bean Buro “COPY” CopyAbout this officeBean BuroOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureRefurbishmentRenovationInterior DesignOffices InteriorsHong KongHong Kong (SAR)Published on April 02, 2014Cite: “Boathouse Home Office / Bean Buro” 02 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyResidential Architecture, Renovation, Offices Interiors•Hong Kong, Hong Kong (SAR) Photographs:  Bean Buro Save this picture!© Bean BuroRecommended ProductsDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorMetallicsTECU®Copper Surface – Classic Coated Save this picture!SectionThe apartment is located inside a high-rise residential building in Hong Kong’s Aberdeen, in close proximity to the Ap Lei Chau shipyard.Save this picture!© Bean BuroIn response to the growing trend of working-from-home culture, Bean Buro designed the apartment with large panoramic windows facing the sea boating sceneries in Aberdeen, as a balanced calm and dynamic home office for an expat couple.Save this picture!Concept DiagramBean Buro is a new design studio set up in Hong Kong, lead by Kenny Kinugasa-Tsui and Lorène Faure from London and Paris. The studio is interested in the design research of cross-cultural exchanges.Save this picture!© Bean BuroThe concept demolished two existing partition walls, to transform from a three cellular bedrooms apartment in to an open studio apartment. The opened up spaces increases panoramic window views, thus allowing the external boating environment to be experienced inside.Save this picture!SectionThe material palette is calm and refreshing, with a tranquil blue colour chosen for the continuous blue wall to reflect the sea, while the timber finish for the floor and joinery brings warmth to the live & work space. Save this picture!© Bean BuroDrawing inspirations from traditional French boathouses in Brittany, the main spatial concept was a continuous ribbon-like blue wall that ‘floats’ and connects all the different areas of the apartment together. The blue wall starts from the lounge, with subtle computer generated display niches. It then forms the main circulation space with various shelves for displaying art. It creates an intuitive experience by linking up the lounge with the office and ending its blue colour in the bedroom. Save this picture!© Bean BuroThe timber surface was conceptualized as a landscape that would rise and fall to provide different functions. Wrapping the entry space with full height hidden storage doors, it then falls to seat-height along the panoramic windows to create a an infinity-pool effect, and provides informal seating along the bay. Rising again as a half height timber wall, it partitions the office and the lounge while preserving open panoramic window views at eye level. On the other wall of the office is a full height bookshelf that acts as the main spatial element for storing and displaying personalized items.Save this picture!Floor PlanThe main table, Bean Table, has two large pendant lights that form the centrepiece in the lounge. The bespoke CNC cut table shape is wiggly and playful, acting as a meeting table by day and dinning table by night. The bed is an island unit that faces the panoramic windows, allowing the calm Aberdeen boating sceneries to be fully experienced. Full height mirrors are installed at the edges of each room’s end walls to create an infinity effect of the panoramic windows. The resulting experience is connected, intuitive and calm.Project gallerySee allShow lessEmerging Architects Austin+Mergold Win Folly 2014Architecture NewsRedevelopment of the Praia dos Moinhos Beach / M-ArquitectosSelected ProjectsProject locationAddress:Aberdeen, Hong Kong (SAR)Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Interior Designers: Bean Buro Area Area of this architecture project ArchDaily Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/491935/boathouse-home-office-bean-buro Clipboard Residential Architecture Photographs Year:  Save this picture!© Bean Buro+ 20 Share Boathouse Home Office / Bean BuroSave this projectSaveBoathouse Home Office / Bean Buro 2013 “COPY” Area:  1200 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/491935/boathouse-home-office-bean-buro Clipboardlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 – Powered by Brin Charalambos!