爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 - Powered by Brin Charalambos!

Kempart Loft / Dethier Architectures

admin

first_imgCopyAbout this officeDethier ArchitecturesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingLiègeInteriorsResidentialBelgiumPublished on April 11, 2013Cite: “Kempart Loft / Dethier Architectures” 11 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ArchDaily Kempart Loft / Dethier Architectures ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/358451/kempart-loft-dethier-architectures Clipboard Save this picture!© Serge Brison+ 37 Share “COPY” “COPY” CopyHousing•Liège, Belgium Photographs 2012 2012 Year:  Area:  154 m² Area:  154 m² Year Completion year of this architecture project photographs:  Serge BrisonPhotographs:  Serge BrisonSave this picture!© Serge BrisonText description provided by the architects. The Kempart loft project emerged from a meeting between Daniel Dethier and a client, who was passionate about precision engineering. It demonstrates how industrial spaces can be transformed into housing without becoming locked into stereotypes.Save this picture!© Serge BrisonWe were fortunate to have a committed and receptive client who was fascinated by precision engineering. This allowed us to apply our research into a loft’s reinterpretation, and to integrate a technically advanced architectural object. Our approach was, quite naturally, based on the client’s profile rather than the site’s historical nature – as it does not present any heritage value whatever.Save this picture!© Serge BrisonThe movement to transform small and medium-sized industrial sites into housing units began in the 1970s. Often, however, such renovations were superficial in nature – a passé, rough-hewn treatment for a lifestyle out of synch with contemporary expectations. Most observers are aware of this, yet preconceptions about how “lofts” should be designed are as deep-rooted as they are pseudo-contemporary. Hence, getting off the beaten track and proposing bold aesthetic choices combined with cutting-edge finishings was more difficult in this context than for other types of projects. For the Kempart loft, the concept was straightforward: to create a living space for a couple with no children in an abandoned industrial bakery. Beyond the basic technical requirements, our proposal was mainly focused on the space’s layout, function and sensitivity.Save this picture!© Serge BrisonTo begin, we opened the space up as much as possible, removing the tie beams and strengthening the rafters with metal plates set in the ridge beam. The resulting 154 sq. m open area was structured by the introduction of a rounded modular unit housing two bathrooms, storage areas, a toilet and the heating and ventilation systems. The modular unit divides the interior space and provides for various functions while creating a range of ambiences. Beginning with the entrance, the space provides zones for the hall, office, lounge, kitchen, dining room, bedroom and dressing room. The lounge area is located on the southern side of the space, while the bedroom is to the north.Save this picture!© Serge BrisonThe modular unit has a unique design; its silhouette, aluminium cladding and careful attention to detail were all inspired by the Airstream trailer’s aerodynamic aesthetic. We commissioned artist Jean Glibert to select the bathroom areas’ saturated colours, which can be glimpsed through three porthole windows that can be rendered opaque. These variegated tonal elements energise the interior architecture, which is predominantly white, a colour that reflects the indirect light and emphasises the unit’s brushed aluminium skin. The pure lines and tonal range produce a feeling of weightlessness, reinforced by the understated, high-tech furnishings, which were also commissioned. Particular attention was paid to the placement of the floor-to-ceiling windows and the to the views from the lounge area – one can look down a street and out towards the spacious terrace, whose surface area is equivalent to two-thirds of the interior space. The terrace almost doubles the living space and offers the inhabitants direct contact with the neighbourhood.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessWXY’s Claire Weisz “Ecological Barriers: Holding Sea Levels at Bay” LectureEventMilan Design Week 2013: Energetic Energies for Panasonic / Akihisa HirataArchitecture NewsProject locationAddress:Liège, BelgiumLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Housing ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/358451/kempart-loft-dethier-architectures Clipboard Architects: Dethier Architectures Area Area of this architecture project Year:  Kempart Loft / Dethier ArchitecturesSave this projectSaveKempart Loft / Dethier Architectures Belgiumlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 爱上海,上海419论坛,上海龙凤419 – Powered by Brin Charalambos!